Σε οποιαδήποτε ηλικία κι αν είμαστε ο ρόλος του μακιγιάζ είναι ένας: Πρέπει να αναδεικνύει τα δυνατά μας χαρακτηριστικά και να μας κάνει να δείχνουμε φρέσκιες και περιποιημένες. Όμως, υπάρχει ένα βασικό λάθος που κάνουμε από συνήθεια το οποίο έχει το αντίθετο αποτέλεσμα προσθέτοντας χρόνια και τονίζοντας τις ατέλειες μας. Ας δούμε ποιο είναι αυτό.

Στη βάση είναι το «κλειδί»

Πολλοί επαγγελματίες μακιγιέρ επισημαίνουν ότι το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε καθώς μεγαλώνουμε είναι ότι χρησιμοποιούμε περισσότερα προϊόντα από όσα χρειάζεται η επιδερμίδα μας πιστεύοντας ότι έτσι θα καλύψουμε τα σημάδια του χρόνου. Ωστόσο, το μέικ απ υψηλής κάλυψης και η υπερβολική ποσότητα πούδρας για ματ αποτέλεσμα είναι το πιο σημαντικό ατόπημα.

Η εξήγηση

Το πολύ καλυπτικό makeup μας δίνει ένα πιο καθαρό και φωτεινό πρόσωπο, όταν θέλουμε να καλύψουμε σημάδια, δυσχρωμίες και τα ίχνη της ακμής. Όμως αν έχουμε λεπτές γραμμές και ρυτίδες, η σύνθεση λόγω της σύστασής της έχει την τάση να συσσωρεύεται εκεί.  Το αποτέλεσμα είναι να φαίνονται πολύ πιο έντονες και η όψη μας  πιο κουρασμένη.

Το ίδιο ισχύει και για την καλυπτική πούδρα που απορροφά τις γυαλάδες και δίνει ματ αποτέλεσμα. Αποφεύγουμε την χρήση της ιδιαίτερα γύρω από την περιοχή των ματιών. Για να σταθεροποιήσουμε το κονσίλερ, επιλέγουμε μία διάφανη, την οποία εφαρμόζουμε με φειδώ στα συγκεκριμένα σημεία.

Η σωστή τεχνική

#Χρησιμοποιούμε μία λιγότερο καλυπτική βάση. Πριν από την εφαρμογή της έχουμε ενυδατώσει καλά την επιδερμίδα προκειμένου να απλώνεται ομοιόμορφα, χωρίς δυσχρωμίες. Αν χρειάζεται εφαρμόζουμε ένα primer το οποίο «γεμίζει» τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες.

#Μειώνουμε την ποσότητα του μέικ απ. Δε χρειάζεται να το απλώσουμε  σε όλο το πρόσωπο, παρά μόνο στα σημεία που πρέπει ώστε να αποκτήσουν ομοιόμορφο φωτεινό εφέ. Αυτά είναι γύρω από τη μύτη και στο κέντρο του προσώπου.

#Στα μάτια χρησιμοποιούμε ένα κρεμώδες κονσίλερ που είναι ειδικά σχεδιασμένο έτσι ώστε να μη μαζεύεται στις πτυχώσεις της περιοχής και στο “πόδι της χήνας”. Και σε αυτήν την περίπτωση αποφεύγουμε τις υπερβολές.

#Απλώνουμε την πούδρα με ένα μεγάλο πινέλο στα σημεία όπου χρειάζεται και όχι σε όλο το πρόσωπο. Ένα πέρασμα είναι αρκετό.

 

Επίσης:

-Αποφεύγουμε το πολύ σκούρο μέικαπ ή την υπερβολική ποσότητα μπρόνζερ νομίζοντας ότι μας χαρίζει ένα κολακευτικό μαύρισμα. Αντιθέτως το αποτέλεσμα μοιάζει αφύσικο και αγριεύει τα χαρακτηριστικά μας. Από την άλλη, μια πολύ πιο ανοιχτή απόχρωση θα μας δείχνει κουρασμένες και άτονες.

-Δεν ξεχνάμε να τονίζουμε τα φρύδια μας. Τα «γεμάτα», καλοσχηματισμένα τόξα είναι ένα χαρακτηριστικό που συμβάλλει στη νεανική όψη. Αν δεν μας βολεύει ένα μολύβι ή η σκιά, χρησιμοποιούμε μία χρωματιστή μάσκαρα ή ένα διάφανο τζελ.