Υλικά για 25 κομμάτια
2½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¾ φλιτζάνια ζάχαρη
250 γρ. βούτυρο, μαλακό σε κομματάκια
2 κουταλάκια εκχύλισμα βανίλιας
2 φλιτζάνια μαρμελάδα (κεράσι ή φράουλα ή φρούτα του δάσους)
Ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση
Βάζετε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι και τη ζάχαρη. Προσθέτετε το βούτυρο κομμάτι-κομμάτι και το χτυπάτε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι το μείγμα να δείχνει σχετικά μαλακό. Προσθέτετε και τη βανίλια και ανακατεύετε ελαφρά.
Ακουμπήστε τη ζύμη στον πάγκο και χωρίστε τη σε δύο μέρη. Τυλίξτε κάθε κομμάτι με μεμβράνη κουζίνας και αφήστε τη ζύμη στο ψυγείο για 3 ώρες.
Πλάστε τη ζύμη σε λεπτά δισκάκια. Κόψτε με τα κουπάτ τα σχήματα που θέλετε, ανοίγοντας στη συνέχεια μία τρύπα στο κέντρο των μισών μπισκότων. Τοποθετήστε τα μπισκότα στο ταψί, αφήνοντας λίγο χώρο μεταξύ των μπισκότων. Επαναλάβετε με τη δεύτερη δόση ζύμης.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 10 λεπτά, μέχρι οι άκρες των μπισκότων να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν.
Απλώστε τη μαρμελάδα στα μισά μπισκότα και καλύψτε τα με τα υπόλοιπα, έτσι ώστε να δημιουργήσετε σαντουιτσάκια, που έχουν βάση τα ολόκληρα μπισκότα και κάλυμμα εκείνα με την τρύπα στη μέση, για να φαίνεται η μαρμελάδα από μέσα. Γαρνίρετε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.