Παιδί: 10 καθημερινές συνήθειες για να ενισχύσετε τη σύνδεσή σας

Ακολουθούν 10 συνήθειες που δεν προσθέτουν χρόνο στην ημέρα σας, αλλά προσθέτουν σύνδεση με το παιδί - και θα μπορούσαν να αλλάξουν τη ζωή σας.
5 Μαρτίου 2023 | 08:07

Η σύνδεση είναι τόσο σημαντική για εσάς όσο και για το παιδί σας… Όταν η σχέση σας με το παιδί είναι δυνατή, νιώθετε και οι δύο ότι υπάρχει εμπιστοσύνη και ισορροπία σε αυτά που δίνετε και εκείνα που παίρνετε.

Αυτή η σύνδεση είναι επίσης ο μόνος λόγος για τον οποίο τα παιδιά σας ακούν πρόθυμα. Τα παιδιά που αισθάνονται ισχυρά συνδεδεμένα με τους γονείς τους θέλουν να συνεργαστούν, αν μπορούν.

Θα εξακολουθήσουν να συμπεριφέρονται σαν παιδιά. Πράγμα που σημαίνει ότι τα συναισθήματά τους θα κατακλύσουν μερικές φορές τον προμετωπιαίο φλοιό που ακόμα αναπτύσσεται. Αλλά όταν σας εμπιστεύονται ότι καταλαβαίνετε, ότι είστε με το μέρος τους, έχουν κίνητρο να ακολουθήσουν το παράδειγμά σας.

Διαβάστε επίσης: Στοργή: Γιατί δεν πρέπει να την «εκβιάζουμε» στα παιδιά

Οι ερευνητές μας υπενθυμίζουν ότι χρειαζόμαστε πέντε θετικές αλληλεπιδράσεις για κάθε αρνητική αλληλεπίδραση, ώστε να διατηρήσουμε υγιή κάθε σχέση. Και δεδομένου ότι ξοδεύουμε τόσο πολύ χρόνο καθοδηγώντας, είναι σημαντικό να βεβαιωθούμε ότι ξοδεύουμε πέντε φορές περισσότερο χρόνο σε θετικές επαφές.

Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε έναν ισχυρό δεσμό με το παιδί σας είναι να χτίσετε καθημερινές συνήθειες σύνδεσης. Ακολουθούν 10 από αυτές που μπορεί να σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε:

1. Στοχεύστε σε 12 αγκαλιές κάθε μέρα

Χρειαζόμαστε τέσσερις αγκαλιές την ημέρα για να επιβιώσουμε. Χρειαζόμαστε οκτώ αγκαλιές την ημέρα για συντήρηση. Χρειαζόμαστε 12 αγκαλιές την ημέρα για ανάπτυξη.

2. Παίξτε μαζί

Το γέλιο και το παιχνίδι σας κρατούν συνδεδεμένους με το παιδί σας, διεγείροντας τις ενδορφίνες και την ωκυτοκίνη και στους δυο σας. Κάνοντας το γέλιο καθημερινή συνήθεια, δίνετε επίσης στο παιδί σας την ευκαιρία να ξεγελάσει τα άγχη που το κάνουν πιο πιθανό να φερθεί άσχημα. Και το παιχνίδι βοηθά τα παιδιά να θέλουν να συνεργάζονται.

3. Απενεργοποιήστε τις τεχνολογικές συσκευές όταν αλληλεπιδράτε με το παιδί σας

Το παιδί σας θα θυμάται για το υπόλοιπο της ζωής του ότι ήταν αρκετά σημαντικό για τους γονείς του ώστε να κλείσουν το τηλέφωνό τους για να το ακούσουν. Ακόμα και το κλείσιμο της μουσικής στο αυτοκίνητο μπορεί να είναι μια ισχυρή πρόσκληση για επικοινωνία, επειδή η έλλειψη οπτικής επαφής στο αυτοκίνητο αφαιρεί την πίεση, οπότε το παιδί είναι πιο πιθανό να ανοιχτεί.

4. Βρείτε χρόνο για χρόνο ένας-προς-έναν

Κάντε ό,τι χρειάζεται για να προγραμματίσετε λίγο χρόνο με κάθε παιδί, ξεχωριστά, κάθε μέρα. Κάντε εναλλάξ αυτό που θέλει το παιδί σας και αυτό που θέλετε εσείς κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου.

5. Ενθαρρύνετε το συναίσθημα

Το παιδί σας πρέπει να εκφράζει τα συναισθήματά του, αλλιώς αυτά θα καθοδηγήσουν τη συμπεριφορά του. Εκτός αυτού, είναι μια ευκαιρία να βοηθήσετε το παιδί σας, γεγονός που θα σας φέρει πιο κοντά.

6. Ακούστε και κατανοήστε

Η σύνδεση ξεκινά με την ακρόαση. Η συνήθεια να βλέπετε τα πράγματα από την οπτική γωνία του παιδιού σας θα διασφαλίσει ότι θα του φέρεστε με σεβασμό και θα αναζητάτε λύσεις που θα είναι αμοιβαία επωφελείς.

7. Διευκολύνετε τις αλλαγές

Τα παιδιά δυσκολεύονται να μεταβούν από το ένα πράγμα στο άλλο. Βεβαιωθείτε ότι έχει τους εσωτερικούς πόρους για να διαχειριστεί τον εαυτό του σε μια μετάβαση.

8. Επιβραδύνετε και απολαύστε τη στιγμή

Κάθε αλληλεπίδραση καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας είναι μια ευκαιρία να συνδεθείτε. Αυτός είναι πραγματικά ο μόνος τρόπος που μπορούμε να συνδεθούμε, η παρούσα στιγμή. Για τους περισσότερους γονείς, αυτό είναι επίσης το μυστικό για να μπορέσουν να ανεχτούν να παίξουν το ίδιο παιχνίδι, για άλλη μια φορά.

9. Συζητήστε πριν τον ύπνο

Βάλτε το παιδί σας λίγο νωρίτερα για ύπνο με την προϋπόθεση ότι θα περάσετε λίγο χρόνο για αγκαλιές και συζητήσεις στο σκοτάδι.

Αυτές οι συντροφικές, ασφαλείς στιγμές σύνδεσης προσκαλούν στην επιφάνεια ό,τι κι αν απασχολεί αυτή τη στιγμή το παιδί σας, είτε πρόκειται για κάτι που συνέβη στο σχολείο, είτε για τον τρόπο που του μιλήσατε το πρωί, είτε για τις ανησυχίες του για την αυριανή εκδρομή.

Πρέπει να λύσετε το πρόβλημά της αμέσως εκείνη τη στιγμή; Όχι. Απλά ακούστε. Αναγνωρίστε τα συναισθήματα. Διαβεβαιώστε το παιδί σας ότι ακούτε την ανησυχία του και ότι μαζί θα το λύσετε, αύριο. Την επόμενη μέρα, φροντίστε να συνεχίσετε. Θα εκπλαγείτε από το πώς η σχέση σας με το παιδί σας βαθαίνει.

Προσπαθήστε να μην εγκαταλείψετε αυτή τη συνήθεια καθώς το παιδί σας μεγαλώνει.

Πρόσφατα Άρθρα
6 πράγματα που πρέπει να ξέρετε αν μεγαλώνετε παιδιά με άγχος 22 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Ένα ατίθασο παιδί είναι ένα ευτυχισμένο παιδί 22 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Τα υπέρ και τα κατά των social για τους εφήβους 21 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού: 8 δικαιώματα των παιδιών που όλοι πρέπει να γνωρίζουμε 20 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Περιορίστε το καθημερινό χάος αν έχετε μικρό παιδί 20 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Απλές συμβουλές για να δομήσουν τα παιδιά αυτοπεποίθηση 20 Νοεμβρίου 2024, 08:00
10 συμβουλές για να μεγαλώνουμε ανεξάρτητα παιδιά 19 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Μιλήστε στα παιδιά για τη φυσική κατάσταση με τον σωστό τρόπο 19 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Βιβλία Vs Oθονών: Πώς θα επιλέξει το παιδί τα πρώτα; 19 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Δύο απλά βήματα για να διδάξουμε την ανθεκτικότητα στα παιδιά 18 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Νήπια: Πώς να διαχειριστείτε αυτές τις 3 άβολες συμπεριφορές 18 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Παιδιά: Πώς να ξεκινήσουμε τις δύσκολες συζητήσεις; 17 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Έτσι θα δώσετε τέλος στους παιδικούς καβγάδες 17 Νοεμβρίου 2024, 08:00
5 σημάδια που δείχνουν ότι το παιδί θα πετύχει 16 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Διασκεδαστικοί τρόποι για να περάσετε μια βροχερή μέρα ως οικογένεια 16 Νοεμβρίου 2024, 08:00
imommy.gr © 2024 - All Rights Reserved
Exit mobile version