ΥΛΙΚΑ
6 αυγά
1 κουτ. σούπας γιαούρτι
150 γρ. γραβιέρα, χοντροτριμμένη (ή άλλο τυρί)
200 γρ. φέτα σκληρή, θρυμματισμένη (ή άλλο τυρί)
300 γρ. σπαγγέτι, βρασμένο (ή άλλο ζυμαρικό)
2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
αλάτι, μαύρο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γιαούρτι και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, όλα τα τυριά και το σπαγγέτι. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα ευρύχωρο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε το μείγμα.
Μαγειρεύουμε τη φριτάτα για 5-7 λεπτά και από τις δύο πλευρές (μόλις σταθεροποιηθεί από τη μία πλευρά, τη γυρίζουμε προσεκτικά με τη βοήθεια ενός μεγάλου πιάτου να ψηθεί και από την άλλη). Τη σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό και λίγο έξτρα τυρί.
Στο ψήσιμο, μπορείτε να προσθέσετε αλλαντικά ή λαχανικά, όμως να θυμάστε πως η απλότητα είναι θησαυρός.