Για τις ψαροκροκέτες
Υλικά
500 γρ. πατάτες
500 γρ. φιλέτο μπακαλιάρου (μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένο φιλέτο μπακαλιάρου ή άλλο φιλέτο ψαριού)
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
Λίγο αλεύρι
1 αυγό χτυπημένο
3/4 φλ. φρυγανιά τριμμένη
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζετε τις πατάτες, τις πλένετε και τις κόβουμε σε καρέ κομμάτια. Στη συνέχεια τις βράζετε σε άφθονο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
Τις σουρώνετε καλά και τις στεγνώνετε με ένα χαρτί κουζίνας ώστε να μην έχουν καθόλου υγρά.
Στη συνέχεια τις βάζετε σε ένα μπολ, τις λιώνετε καλά με ένα πιρούνι και τις αφήνετε να κρυώσουν.
Βάζετε τον μπακαλιάρο σε μια κατσαρόλα, τον σκεπάζετε με νερό και τον βράζετε για 7 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Τον στραγγίζετε καλά και μόλις κρυώσει τον μαδάτε με τα δάχτυλα.
Τον προσθέτετε στο μπολ με τις λιωμένες πατάτες, ρίχνετε το ελαιόλαδο, το μαϊντανό, τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε.
Στη συνέχεια, πλάθετε το μείγμα σε στρογγυλές μπαλίτσες. Τις βάζετε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά να σφίξουν σκεπασμένες με μεμβράνη. Στη συνέχεια βάζετε σε ένα μπολ λίγο αλεύρι, αλάτι και πιπέρι, σε ένα άλλο τα χτυπημένα αυγά και σε ένα τρίτο τη φρυγανιά. Βουτάτε μία μία τις ψαροκροκέτες στο αλεύρι, μετά στο αυγό και τέλος στη φρυγανιά, καλύπτοντάς τες καλά.
Τις τηγανίζετε σε ελαιόλαδο που έχει κάψει μέχρι να ροδίσουν. Εναλλακτικά τις ψήνετε στο φούρνο στους 200 ºC για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.