ΥΛΙΚΑ (για 1.800 γρ.)
1 κιλό φράουλες
800 γρ. ζάχαρη
2 κ.σ. χυμός λεμονιού
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Πλένουμε καλά τις φράουλες με το κοτσάνι τους. Τις αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να στεγνώσουν καλά και μετά τις σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τις καθαρίζουμε από τα κοτσάνια τους και τις κόβουμε στη μέση. Τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε από πάνω τους τη ζάχαρη ώστε να τις καλύπτει. Τις αφήνουμε με τη ζάχαρη για περίπου 2 ώρες να βγάλουν τα υγρά τους.
Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, να βράσουν οι φράουλες. Είμαστε πάνω από την κατσαρόλα και ξαφρίζουμε για όσο χρειαστεί. Δυναμώνουμε λίγο την ένταση της φωτιάς και βράζουμε τη μαρμελάδα για 15-20 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε ελαφρά με ξύλινη κουτάλα. Αδειάζουμε τη ζεστή μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα μέχρι το χείλος τους. Κλείνουμε με τα καπάκια και γυρίζουμε τα βάζα ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.