Υλικά (Για 4-6 μερίδες)
300 γρ. ρεβίθια
8 ντοματίνια βελανίδια
1 κούπα φουντίτσες μπρόκολο
1 κούπα κόκκινο λάχανο
2 κίτρινες πιπεριές
Φύλλα φρέσκου βασιλικού
Για το ντρέσινγκ
6 κουταλιές ελαιόλαδο
Χυμό ενός λεμονιού
Χυμό ενός πορτοκαλιού
1 κουταλιά ταχίνι
Κύμινο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
1. Μουλιάζετε τα ρεβίθια σε νερό από το προηγούμενο βράδυ. Την επομένη τα στραγγίζετε και τα βράζετε φροντίζοντας να μαλακώσουν αλλά να μη λιώσουν.
2. Τα στραγγίζετε, τα αλατίζετε και τα αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν.
3. Μόλις κρυώσουν τα ρίχνετε σε ένα βαθύ μπολ σερβιρίσματος και προσθέτετε όλα τα υλικά της σαλάτας: τις φουντίτσες μπρόκολο, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση κατά μήκος, το κόκκινο λάχανο κομμένο (ζουλιέν) και τις πιπεριές σε μακρόστενες λεπτές λωρίδες (ζουλιέν).
4. Στη συνέχεια χτυπάτε τα υλικά του ντρέσινγκ στο μούλτι μέχρι να ομογενοποιηθούν και περιχύνετε τα ρεβίθια και τα λαχανικά. Ανακατεύετε απαλά να πάει παντού η σος, γαρνίρετε με φύλλα βασιλικού και σερβίρετε.