ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
300 γρ. βούτυρο
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
4 αβγά
2 πιπεριές (πράσινη, κόκκινη)
300 γρ. φέτα
170 γρ. γραβιέρα
420 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Αλάτι, πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Αφήνουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου.
Σε μια μεγάλη λεκάνη, ανακατεύουμε το βούτυρο με το γιαούρτι και τα αβγά. Ψιλοκόβουμε σε καρέ (περίπου του 0,5 εκ.) τις πιπεριές και κόβουμε σε καρέ (περίπου 1-2 εκ.) τη φέτα μας. Τρίβουμε τη γραβιέρα και τα προσθέτουμε όλα μαζί στη λεκάνη ανακατεύοντας μέχρι να γίνουν ένας πηχτός χυλός. Αλατοπιπερώνουμε προσεκτικά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας και όταν έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα πολύ πηχτού χυλού αδειάζουμε σε μακρόστενη φόρμα για κέικ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα.