Αφράτα ρολάκια πίτσας

Αφράτα ρολάκια πίτσας με φέτα και μοτσαρέλα.
2 Μαΐου 2023 | 08:00

ΥΛΙΚΑ (για 25-30 ρολάκια)

260 γρ. φέτα τριμμένη

200 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα

80 γρ. πελτές τομάτας

1 κ.γ. ρίγανη (μπορεί αντικατασταθεί και με 1 κ.σ. φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό)

1- 2 κ.σ. ελαιόλαδο

565 γρ. έτοιμη ζύμη πίτσας (λεπτή) – στα σουπερμάρκετ

 

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

 

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τα τυριά με τον τοματοπελτέ, τη ρίγανη και 2 κ.γ. ελαιόλαδο.

Απλώνουμε τη ζύμη της πίτσας σε έναν μεγάλο πάγκο και την κόβουμε στη μέση ή στα τρία. Με ένα πινέλο την αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και απλώνουμε στη μια πλευρά της, κατά μήκος, τη μισή γέμιση. Τυλίγουμε σιγά-σιγά σε σφιχτό ρολό – προσέχοντας να παραμείνει μέσα η γέμιση.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190° C.

Στρώνουμε δυο λαμαρίνες του φούρνου με λαδόκολλα.

Κόβουμε τα μεγάλα ρολά σε ροδέλες των 2,5 εκατοστών περίπου, αφαιρώντας πρώτα τις δύο άκρες με μαχαίρι.

Τα βάζουμε στη λαδόκολα και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

imommy.gr © 2024 - All Rights Reserved
Exit mobile version