Υλικά
Μπιφτέκι
800 γρ. κιμά γαλοπούλας
200γρ. κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
150γρ. ψωμί (ξερό, όχι φρέσκο) μουλιασμένο σε γάλα
2 ασπράδια αβγών
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι και φρεσκοτρυμμένο μαύρο πιπέρι
Γκουακαμόλε
1 ώριμο αβοκάντο
½ κόκκινο κρεμμύδι
1 λεμόνι (ο χυμός)
1 σκελίδα σκόρδο
Αλάτι
Συνοδευτικά
ψωμάκια για burger
ροδέλες ντομάτας
μαρούλι
λαχανικά που θέλετε να δοκιμάσει το παιδί
Εκτέλεση
Σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Σε ένα μπολ ανακατέψτε τον κιμά, το κρεμμύδικ αι όλα τα υπόλοιπα υλικά για τα μπιφτέκια και ζυμώστε. Σχηματίστε ομοιόμορφα μπιφτέκια και ψήστε μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές και να ψηθούν καλά εσωτερικά. Κόψτε στη μέση τα ψωμάκια και ζεστάνετέ τα μέχρι να γίνουν τραγανά.
Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και ρίξτε το μαζί με τα υπόλοιπα υλικά για το γκουακαμόλε στο μπλέντερ. Χτυπήστε τα πολύ καλά, μέχρι το γουακαμόλε να ομογενοποιηθεί και να γίνει κρεμώδες – όμως όχι ρευστό. Απλώστε το στα ψωμάκια. Προσθέστε τα υπόλοιπα συνοδευτικά.