Υλικά

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας

2 κουταλιές της σούπας βαλσαμικό ξύδι

2 μέτριες μελιτζάνες, κομμένες σε φέτες

3 μεσαία κολοκυθάκια, κομμένα σε φέτες

2 μέτριες πράσινες πιπεριές, κομμένες σε φέτες

Προσθέστε τα λαχανικά που προτιμάτε όπως μανιτάρια, κόκκινες πιπεριές και κρεμμύδια

αλάτι

αλεσμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Χτυπήστε το ελαιόλαδο, τη σάλτσα σόγιας, το βαλσάμικο ξύδι, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατέψτε τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια και τις πιπεριές στη μαρινάδα με σάλτσα σόγιας. Μαρινάρετε για περίπου 45 λεπτά.

Προθερμάνετε τη σχάρα σε μέτρια φωτιά και λαδώστε ελαφρά τη σχάρα. Αφαιρέστε τα λαχανικά από τη μαρινάδα. Ψήστε τα λαχανικά στη σχάρα μέχρι να μαλακώσουν, 10 έως 15 λεπτά, αλείφοντας τα λαχανικά με τη μαρινάδα. Μεταφέρετε τα μαγειρεμένα λαχανικά σε πιατέλα και σερβίρετε με την υπόλοιπη μαρινάδα.