Υλικά
1/2 κιλό κιμά κοτόπουλου
2/3 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
1/3 φλιτζάνι πέστο βασιλικού
1 μεγάλο αυγό
αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
σάλτσα μαρινάρα για σερβίρισμα
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200° C. Στρώνετε ένα ταψί με λαδόκολλα. Τοποθετήστε τον κιμά κοτόπουλου, τη φρυγανιά, το πέστο, το αυγό, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατέψτε ελαφρά με ένα πιρούνι μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Σχηματίστε το μείγμα σε 20 κεφτεδάκιακαι τοποθετήστε τα στο προετοιμασμένο ταψί ομοιόμορφα. Ψήστε μέχρι να ροδίσουν, περίπου 15 λεπτά. Βάλτε το φούρνο στο γκριλ και συνεχίστε το ψήσιμο μέχρι οι κορυφές των κεφτέδων να ροδίσουν κατά τόπους, 3 έως 5 λεπτά ακόμα.
Σερβίρετε με επιπλέον πέστο βασιλικού ή ζεστή σάλτσα μαρινάρα.