Υλικά

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, συν μια στάλα

3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

400 γρ. κονσέρβα ντομάτες ψιλοκομμένες

200 γρ. σπανάκι

250 γρ. ρικότα

4 μεγάλες κρέπες

225 γρ. μοτσαρέλα, στραγγισμένη και κομμένη σε μικρά κομμάτια

50 γρ. παρμεζάνα ή χορτοφαγική εναλλακτική λύση, τριμμένη

 

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι, προσθέτετε 2 σκελίδες σκόρδο και τις τσιγαρίζετε για λίγα δευτερόλεπτα, στη συνέχεια ρίχνετε μέσα τις ντομάτες. Αλατοπιπερώνετε και βράζετε για 10-15 λεπτά μέχρι να γίνει μια πηχτή σάλτσα.

Βάλτε το σπανάκι στον φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά για να μαραθεί ή ρίξτε το σε ένα σουρωτήρι και ρίξτε το σε έναν βραστήρα γεμάτο ζεστό νερό. Όταν κρυώσει αρκετά, στύψτε όσο περισσότερα υγρά μπορείτε και στη συνέχεια κόψτε το.

Ζεσταίνετε το φούρνο στους 200C στον αέρα. Ανακατέψτε μαζί τη ρικότα, το σπανάκι, το υπόλοιπο λιωμένο σκόρδο και λίγο αλάτι και πιπέρι. Απλώστε τη σάλτσα ντομάτας στη βάση ενός ρηχού πυρέξ.

Μοιράστε το μείγμα σπανακιού ανάμεσα στις κρέπες, απλώνοντάς το στη μισή επιφάνεια. Διπλώστε κάθε κρέπα στη μέση και στη συνέχεια ξανά στη μέση για να σχηματίσετε ένα τρίγωνο. Τοποθετήστε τις κρέπες πάνω από τη σάλτσα, πασπαλίστε με τη μοτσαρέλα και την παρμεζάνα. Περιχύνετε με λίγο ακόμα λάδι και ψήστε για 15-20 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν.