Υλικά

200γρ. χούμους

1 μικρό λεμόνι, ξεφλουδισμένο και στυμμένο

150 γρ. σπανάκι, χοντροκομμένο

1 μικρό αβοκάντο, κομμένο στη μέση και σε φέτες

1μαγειρεμένο στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε φέτες

100 γρ. ρόδι, σπόρους

½ κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 κουταλιές της σούπας καβουρδισμένα αμύγδαλα

Μερικά φύλλα μαρούλι ή λαχανικό της επιλογής σας

Εκτέλεση

Ανακατέψτε 2 κουταλιές της σούπας χούμους με το μισό χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού και αρκετό νερό για να φτιάξετε ένα ντρέσινγκ. Τοποθετήστε σε 2 μπολ μια χούφτα σπανάκι και τα αγαπημένα σας λαχανικά με το ντρέσινγκ.

Στύψτε τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού πάνω από τα μισά αβοκάντο και, στη συνέχεια, προσθέστε ένα μισό σε κάθε μπολ. Μοιράστε το κοτόπουλο, τους σπόρους ροδιού, το κρεμμύδι, τα αμύγδαλα και το υπόλοιπο χούμους στα δύο μπολ και ανακατέψτε απαλά τα πάντα μαζί λίγο πριν φάτε.