Υλικά

1/2 κιλό φρέσκες φράουλες κομμένες στη μέση

3 κουταλιές της σούπας βαλσάμικο ξύδι

1 κουταλιά της σούπας μέλι

250 γρ. φέτα

3/4 κ.γ. μασκαρπόνε ή τυρί κρέμα

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Ψιλοκομμένος φρέσκος βασιλικός και κράκερς ή φρυγανιές, για το σερβίρισμα

 

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180° C. Στρώστε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα. Απλώστε τις φράουλες στο προετοιμασμένο φύλλο. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε το ξύδι και το μέλι. Περιχύστε τις φράουλες και ανακατέψτε τις. Απλώστε σε ομοιόμορφη στρώση.

Ψήστε τις φράουλες μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν και να βγάλουν χυμούς, 25 έως 30 λεπτά. Αφήστε τις να κρυώσουν. Εν τω μεταξύ, στο μούλτι, χτυπήστε τη φέτα μέχρι να σπάσει.

Προσθέστε το μασκαρπόνε και μια πρέζα πιπέρι και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν. Ποσθέτετε σιγά σιγά το λάδι και χτυπάτε μέχρι να γίνει λείο και αφράτο.

Μεταφέρετε τη χτυπημένη φέτα σε ένα μπολ σερβιρίσματος. Τοποθετήστε από πάνω τις κρυωμένες φράουλες και τον βασιλικό και περιχύστε με βαλσάμικο ξύδι αλατοπιπερώνετε. Σερβίρετε με κράκερς δίπλα.