Υλικά
Σπαγγέτι
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
6 σκελίδες σκόρδο, σε λεπτές φέτες
Νιφάδες καυτερής πιπεριάς, ανάλογα με τη γεύση
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι κατά βούληση
¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση
Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με ελαφρά αλατισμένο νερό σε βρασμό. Μαγειρέψτε τα σπαγγέτι στο νερό που βράζει, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να βράσουν, περίπου 10 έως 12 λεπτά. Στραγγίστε τα και μεταφέρετε τα σε ένα μπολ.
Ενώ τα ζυμαρικά βράζουν, αναμείξτε το ελαιόλαδο και το σκόρδο σε ένα τηγάνι. Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά για να καβουρδιστεί αργά το σκόρδο, περίπου 10 λεπτά. Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή όταν το ελαιόλαδο αρχίσει να φουσκώνει. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι το σκόρδο να ροδίσει, περίπου άλλα 5 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά.
Ανακατέψτε τις νιφάδες καυτερής πιπεριάς, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι στα ζυμαρικά. Ρίξτε το καυτό ελαιόλαδο και το σκόρδο και πασπαλίστε με τον μαϊντανό και το μισό τυρί. Σερβίρετε τα ζυμαρικά με την υπόλοιπη παρμεζάνα στο πλάι.