Υλικά

250 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

½ κουταλάκι του γλυκού σόδα

110 γρ. ζάχαρη άχνη

75 γρ. βούτυρο, λιωμένο

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

2 αυγά

2 μεγάλες ώριμες μπανάνες, πολτοποιημένες

125 γρ. γάλα, προσθέστε του 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού στο και αφήστε το για 20 λεπτά

50 γρ. πεκάν, ψιλοκομμένα, συν επιπλέον για διακόσμηση (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το φούρνο στους 180°C. Στρώνετε μια φόρμα για μάφιν με χάρτινες θήκες. Κοσκινίστε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και τη ζάχαρη άχνη με μια μεγάλη πρέζα αλάτι. Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατέψτε το λιωμένο βούτυρο, το εκχύλισμα βανίλιας, τα αυγά, τις πολτοποιημένες μπανάνες και το γάλα.

Κάντε μια λακκούβα στο κέντρο των ξηρών υλικών και ρίξτε μέσα τα υγρά υλικά. Ανακατέψτε τα ελαφρά με ένα πιρούνι. Σκορπίστε μέσα τα ψιλοκομμένα πεκάν, αν χρησιμοποιείτε, και στη συνέχεια βάλτε το μείγμα με κουτάλι στις θήκες για μάφιν. Βάλτε από πάνω πεκάν και ψήστε για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.