Υλικά
500 ml αποβουτυρωμένο γάλα
25γρ κορν φλάουρ
220γρ. μακαρόνια
100γρ. τσένταρ, τριμμένο
25 γρ. παρμεζάνα
220 γρ. ώριμα ντοματίνια, κομμένα στη μέση
σπανάκι
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200ºC/180ºC στον αέρα. Ανακατεύετε 3 κουταλιές της σούπας γάλα με το κορν φλάουρ και ζεσταίνετε το υπόλοιπο γάλα σε ένα τηγάνι. Εν τω μεταξύ, φέρνετε μια κατσαρόλα με νερό σε βρασμό, ρίχνετε μέσα τα μακαρόνια και τα μαγειρεύετε για 6 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Για να φτιάξετε τη σάλτσα, ανακατέψτε το μείγμα του κορν φλάουρ στο ζεστό γάλα και συνεχίστε να ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει πηχτό και λείο. Αποσύρετε από τη φωτιά και ανακατεύετε το μεγαλύτερο μέρος του τσένταρ (αφήνοντας λίγο για να πασπαλίσετε στο τέλος) μαζί με την παρμεζάνα και πιπέρι.
Στραγγίζετε καλά τα μακαρόνια και τα ανακατεύετε στη σάλτσα. Πιέστε την περιττή υγρασία από το σπανάκι πιέζοντας το σε ένα λεπτό κόσκινο. Μοιράζετε το σπανάκι και τα ντοματίνια σε τέσσερα ατομικά πυρίμαχα σκεύη.
Αδειάστε το τυρί μακαρόνια πάνω από τα λαχανικά και τελειώστε με το υπόλοιπο τσένταρ. Ψήστε για 15-20 λεπτά ή μέχρι η σάλτσα να φουσκώσει και να ροδίσει από πάνω.