Υλικά

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

3 μεγάλες γλυκοπατάτες

αποξηραμένη ρίγανη

αλάτι

μαύρο πιπέρι

 

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180ºC. Αλείψτε τον πυθμένα ενός αντικολλητικού ταψιού με ελαιόλαδο, όσο χρειάζεται για να καλυφθεί.

Πλύνετε και ξεφλουδίστε τις γλυκοπατάτες, κόψτε τις σε μέτρια κομμάτια. Τοποθετήστε τις στο ταψί και ανακατέψτε για να καλυφθούν με το ελαιόλαδο. Πασπαλίστε με ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.

Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν (τρυπίστε με το πιρούνι), περίπου 1 ώρα.