Υλικά
200 γρ. φρέσκο σπανάκι
100 γρ. τσένταρ, τριμμένο
λίγο θυμάρι
2 αυγά
5 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
150 γρ. απλό αλεύρι
150 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
λίγο βούτυρο για να αλλείψετε τα φορμάκια
Εκτέλεση
Ρυθμίστε το φούρνο στους 180ºC. Βάλτε το σπανάκι στο μούλτι και χτυπήστε το μέχρι να τεμαχιστεί (όχι να πολτοποιηθεί). Προσθέστε το σε ένα μπολ μαζί με το τριμμένο τυρί και το αποξηραμένο θυμάρι.
Σπάστε τα 2 αυγά σε ένα μπολ και ανακατέψτε τα μαζί με το γιαούρτι. Κοσκινίστε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ στο μπολ και ανακατέψτε καλά για να ενωθούν. Βάλτε το μείγμα με το κουτάλι σε μια φόρμα για μάφιν και ψήστε για 20-25 λεπτά.