Υλικά

1 μικρό καρπούζι, χωρίς κουκούτσια, καλά καθαρισμένο,

4 φλιτζάνια ζάχαρη

χυμός από 1/2 λεμόνι

1-2 γαρύφαλλα

1 κλωνάρι βανίλια

20 γρ. πηκτίνη

 

Εκτέλεση

Χτυπάμε το καρπούζι σε ένα μπλέντερ. Έπειτα, σε μία μεγάλη κατσαρόλα, αναμειγνύουμε τον πουρέ καρπουζιού και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα, μέχρι να δέσει το μείγμα. Προσέξτε να μην μείνει στον πάτο η μαρμελάδα.

Προσθέτουμε σταδιακά τον χυμό λεμονιού, τα γαρύφαλλα και το κλωναράκι βανίλια. Προσθέτουμε την πηκτίνη και βράζουμε για ακόμα 5 λεπτά. Μεταφέρουμε την μαρμελάδα  σε καλά αποστειρωμένα βαζάκια και από εκεί στο ντουλάπι μας ή στο ψυγείο για να είναι πιο δροσερή.