Υλικά

220 γρ. τορτελίνια

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

ντομάτες, κομμένες σε κύβους

2 φλιτζάνια φρέσκο σπανάκι, χοντροκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ζωμό λαχανικών

τριμμένη παρμεζάνα

 

Εκτέλεση

Σε μέτρια φωτιά ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και μαγειρεύετε το κρεμμύδι μέχρι να αρωματιστεί και να γίνει διάφανο. Προσθέστε τη φρέσκια ντομάτα και αλατοπιπερώστε. Σιγοβράστε για 3 ή 4 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Προσθέστε το σκόρδο, το ζωμό λαχανικών και το σπανάκι στο τηγάνι και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά, περίπου 2 – 3 λεπτά, μέχρι το σπανάκι να μαραθεί λίγο. Αποσύρετε από τη φωτιά, σκεπάζετε με καπάκι και αφήνετε στην άκρη εκτός φωτιάς.

Εν τω μεταξύ, βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Προσθέστε τα μαγειρεμένα και στραγγισμένα ζυμαρικά στο τηγάνι με το σπανάκι και τη σάλτσα ντομάτας.

Ανακατέψτε τα όλα μαζί για να ενωθούν και ζεστάνετε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ρυθμίστε τα καρυκεύματα και σερβίρετε με λίγη παρμεζάνα.