Υλικά

225 γρ. τυρί τσένταρ

4 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 φλιτζάνι αλεύρι (125 γρ.)

2 κουταλιές της σούπας παγωμένο νερό

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180˚C. Ανακατέψτε το τυρί, το βούτυρο και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ, χρησιμοποιώντας ένα μίξερ. Μόλις ενωθούν, ανακατέψτε το αλεύρι και προσθέστε το παγωμένο νερό μία κουταλιά της σούπας κάθε φορά.

Η ζύμη θα πρέπει να συγκρατείται αλλά να διαλύεται αν τη «σπάσετε» με το χέρι σας. Αν σας φαίνεται πολύ στεγνή, προσθέστε λίγο ακόμα παγωμένο νερό. Χωρίστε τη ζύμη σε δύο μισά. Τυλίξτε τη ζύμη σε λαδόκολλα και αφήστε την στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Ανοίξτε τη ζύμη και κόψτε σε τετράγωνα. Ανοίξτε μια τρύπα στη μέση κάθε τετραγώνου για να περνά ο αέρας κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Τοποθετήστε τα χωρισμένα κράκερ σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ψήστε για 13 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.