Υλικά
400 γρ. μαυρομάτικα φασόλια, έτοιμα και στραγγισμένα
1 ντομάτα σε κύβους
⅓ φλιτζάνι κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
½ μικρή κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 μικρό jalapeño, ψιλοκομμένο (αφαιρέστε τους σπόρους)
Για το ντρέσινγκ
2 κουταλιές της σούπας ξύδι από κρασί ρυζιού
2 κουταλιές της σούπας λάδι κανόλα
Λίγη ζάχαρη
Αλάτι και μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μεσαίο μπολ, συνδυάστε όλα τα υλικά της σαλάτας. Σε ένα μικρό μπολ ή σε ένα γυάλινο βάζο, χτυπήστε τα συστατικά του ντρέσινγκ μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά. Προσθέστε το ντρέσινγκ στη σαλάτα, ανακατέψτε καλά για να ενωθούν τα υλικά, σκεπάστε και βάλτε τη σαλάτα στο ψυγείο για 4-6 ώρες για να μαριναριστεί. Σερβίρετε και απολαύστε.