Υλικά

600 γρ. κεράσια

150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

180 γρ. γάλα

50 γρ. βούτυρο

3 αβγά

120 γρ. ζάχαρη

1/3 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

1/2 κ.γ. σκόνη κανέλας

 

Εκτέλεση

Πλένουμε τα κεράσια και βγάζουμε τα κουκούτσια. Τα βάζουμε σε σαλατιέρα, τα πασπαλίζουμε με δύο κ.σ. από τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να σταθούν 1 ώρα. Στη μισή ώρα αναμονής προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC.

Σε μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και την κανέλα. Προσθέτουμε τα αβγά, το βούτυρο και την υπόλοιπη ζάχαρη, χτυπάμε καλά με κουτάλι ή μίξερ χειρός και προσθέτουμε λίγο-λίγο το γάλα, ανακατεύοντας, να γίνει μείγμα ομοιογενές.

Στρώνουμε καλά ένα λαδόχαρτο σε ταψάκι. Το βουτυρώνουμε και τοποθετούμε ομοιόμορφα τα κεράσια και ρίχνουμε από πάνω το μείγμα της ζύμης. Ψήνουμε γιά 35′-40′. Βγάζουμε από το φούρνο και όταν μισοκρυώσει το βάζουμε σε πιατέλα αναποδογυρίζοντας και το πασπαλίζουμε με την άχνη.