Υλικά

200 γρ. πένες ολικής άλεσης

300 γρ. γιαούρτι

4 κ.γ. μηλόξυδο

2 κ.γ. μουστάρδα

4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

6 μπαστουνάκια σέλινου (320 γρ.), ψιλοκομμένα

400 γρ. ρεβίθια, στραγγισμένα

30 γρ. σταφίδες

2 μήλα

12 μισά καρύδια (35 γρ.), σπασμένα

8 τραγανά φύλλα μαρουλιού iceberg

 

Εκτέλεση

Βράζετε τις πέννες για 12 λεπτά μέχρι να γίνουν al dente. Εν τω μεταξύ, φτιάξτε ένα ντρέσινγκ ανακατεύοντας το γιαούρτι με το ξύδι, τη μουστάρδα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Προσθέστε το σέλινο, τις πέννες, τα ρεβίθια και τις σταφίδες στο ντρέσινγκ και ανακατέψτε μέχρι να καλυφθούν όλα καλά.

Ψιλοκόψτε 1 μήλο και προσθέστε το στη μισή σαλάτα μαζί με τους μισούς ξηρούς καρπούς και σερβίρετε με τα μισά τραγανά φύλλα μαρουλιού, είτε ως βάση είτε ως περιτύλιγμα.

Παγώστε την υπόλοιπη σαλάτα για έως και τρεις ημέρες και προσθέστε το μήλο, τους ξηρούς καρπούς και το μαρούλι την ημέρα που θα την καταναλώσετε. Αν το κάνετε νωρίτερα, οι ξηροί καρποί θα μαλακώσουν και τα μήλα θα μαυρίσουν.