Υλικά

½ κιλό παντζάρια

500 γρ. μακαρόνια spaghetti

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 κούπα τυρί, τριμμένο

λίγο θυμάρι

αλάτι

πιπέρι

ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση

Βράζουμε σε μια κατσαρόλα τα μακαρόνια, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα σουρώνουμε.

Σε μια άλλη κατσαρόλα, σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα παντζάρια, τον ζωμό απ’ τα μακαρόνια, το θυμάρι, και το αλατοπίπερο. Αφήνουμε τα παντζάρια να βράσουν καλά και μετά πολτοποιούμε τη σάλτσα στο multi.

Ξαναρίχνουμε τη σάλτσα στην κατσαρόλα να πάρει μία βράση και ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια, ανακατεύοντας καλά μέχρι να πάρουν ροζ χρώμα. Σερβίρουμε με το τριμμένο τυρί.