Υλικά

200 γρ. πουρέ πατάτας

100 γρ. αλεύρι

αλάτι

3 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα

Για τη γέμιση

ποικιλία τριμμένων τυριών

λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε τον πουρέ πατάτας, το αλάτι, το αλεύρι και τη παρμεζάνα. Ζυμώνουμε μέχρι να μαλακώσει η ζύμη. Βάλτε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και ανοίγετε φύλλο.

Χωρίζετε το φύλλο σε οκτώ μέρη, βάζετε στην άκρη κάθε κομματιού τυρί και τυλίγετε. Ρίξτε το λάδι σε μια βαθιά κατσαρόλα και τηγανίζετε τα κρουασανάκια μέχρι να κοκκινίσουν. Τοποθετείτε σε χαρτί να απορροφηθεί το λάδι.