Υλικά
Για τη ζύμη
2 φλιτζάνια αλεύρι αμυγδάλου
1 κρόκο αυγού
2 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. βούτυρο
Για τη γέμιση
6 μήλα
1 κ.σ. ξύσμα από λεμόνι
1 κ.γ. χυμό λεμονιού
2 κ.σ. μέλι
1 κ.γ. βούτυρο
1 κ.σ. κανέλα
Εκτέλεση
Τοποθετήστε το αλεύρι αμυγδάλου, το βούτυρο, τον κρόκο αυγού και το μέλι σε ένα μίξερ και χτυπήστε για 30 – 60 δευτερόλεπτα έως ότου σχηματίσει μια μαλακή ζύμη. Διαχωρίστε τη ζύμη σε 4 μπάλες και τοποθετήστε τις μπάλες σε ένα κομμάτι λαδόκολλα. Τοποθετήστε τα στη κατάψυξη για 20 λεπτά. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.
Για να κάνετε την γέμιση, θερμαίνετε βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα μήλα, το μέλι και το χυμό λεμονιού και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα, περίπου 5 με 10 λεπτά. Προσθέστε το ξύσμα λεμονιού και την κανέλα και μαγειρέψτε για ακόμα ένα λεπτό. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε το στην άκρη.
Πάρτε τη ζύμη από την κατάψυξη. Ανοίξτε τις μπάλες σε 4 κύκλους. Χρησιμοποιήστε ένα μικρό κόπτη μπισκότων για να κόψετε μερικές τρύπες. Γεμίστε 1 φλιτζάνι με μεγάλο ανοιγμα , τα 2/3 με γέμιση μήλου και στην κορυφή με τον κύκλο ζύμης. Ψήστε για 20 λεπτά.