Υλικά

8 κ.σ. αλεύρι

100-150 γρ. τυρί φέτα θρυμματισμένη

2 αυγά

1 κεσεδάκι (250 γρ) στραγγιστό γιαούρτι

1/2 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο

Λίγο γάλα

1 κοφτό κ.γ. αλάτι

μαύρο πιπέρι, τριμμένο

 

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι με το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε, κάνουμε στη μέση πηγαδάκι και ρίχνουμε τα αυγά, το γιαούρτι, λίγο γάλα και χτυπάμε με ένα πιρούνι καλά να γίνει ένα λείο μείγμα. Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα καθώς χτυπάμε. Πρέπει να γίνει ένας χυλός πηχτός σαν μέλι. Κρατάμε μια χουφτίτσα από το τυρί και το υπόλοιπο το προσθέτουμε στο χυλό.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC. Αλείφουμε το ταψί με λίγο λάδι. Αδειάζουμε μέσα το χυλό. Πρέπει να έχει ύψος περίπου 0,5 εκ. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το τυρί που κρατήσαμε και περιχύνουμε λίγο λάδι από πάνω. Ψήνουμε την πίτα για περίπου 40 – 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.