Υλικά

  • 1 κοτόπουλο
  • 1 πακέτο μακαρόνια
  • Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι κρασί λευκό
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 4 ντομάτες ξεφλουδισμένες
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 μπαχάρι
  • Κεφαλοτύρι τριμμένο
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Κόβετε το κοτόπουλο σε μερίδες, το πλένετε και το στραγγίζετε.
  2. Βάζετε τις μερίδες σε μια κατσαρόλα και τις σοτάρετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πιουν τα υγρά τους.
  3. Ρίχνετε το κρασί, ανακατεύετε, αφήνετε για 5 λεπτά και προσθέτετε το λάδι, τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε λίγο.
  4. Ρίχνετε τις ντομάτες τριμμένες, τα καρότα, τη δάφνη, το μπαχάρι, αλάτι, πιπέρι, λίγο νερό και τα σιγοβράζετε, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο.
  5. Το βγάζετε και το βάζετε σε μια πιατέλα, χωρίς τη σάλτσα του.
  6. Βράζετε τα μακαρόνια και τα σουρώνετε.
  7. Τα ρίχνετε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και τα αφήνετε για 5 λεπτά.
  8. Τα βάζετε σε πιατέλα και πασπαλίζετε με το τυρί.
  9. Σερβίρετε μαζί με το κοτόπουλο.