Υλικά
- 1 κοτόπουλο
- 1 πακέτο μακαρόνια
- Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι κρασί λευκό
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 3 καρότα κομμένα σε ροδέλες
- 4 ντομάτες ξεφλουδισμένες
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 μπαχάρι
- Κεφαλοτύρι τριμμένο
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόβετε το κοτόπουλο σε μερίδες, το πλένετε και το στραγγίζετε.
- Βάζετε τις μερίδες σε μια κατσαρόλα και τις σοτάρετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πιουν τα υγρά τους.
- Ρίχνετε το κρασί, ανακατεύετε, αφήνετε για 5 λεπτά και προσθέτετε το λάδι, τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε λίγο.
- Ρίχνετε τις ντομάτες τριμμένες, τα καρότα, τη δάφνη, το μπαχάρι, αλάτι, πιπέρι, λίγο νερό και τα σιγοβράζετε, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο.
- Το βγάζετε και το βάζετε σε μια πιατέλα, χωρίς τη σάλτσα του.
- Βράζετε τα μακαρόνια και τα σουρώνετε.
- Τα ρίχνετε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και τα αφήνετε για 5 λεπτά.
- Τα βάζετε σε πιατέλα και πασπαλίζετε με το τυρί.
- Σερβίρετε μαζί με το κοτόπουλο.