Το παιδί σας πηγαίνει για πρώτη φορά στο σχολείο ή ξεκινάει μια καινούρια σχολική χρονιά; Αυτή η στιγμή είναι πολύ σημαντική, όχι μόνο για το παιδί, αλλά και για όλη την οικογένεια.

Από σούπερ γλυκές αναμνήσεις μέχρι πιο πρακτική προετοιμασία, ακολουθούν μερικές δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε μαζί τις τελευταίες μέρες του καλοκαιριού.

Διαβάστε επίσης: Παιδί: Εκμεταλλευτείτε το καλοκαίρι πριν το νηπιαγωγείο ή τον παιδικό σταθμό

Και να θυμάστε: Είτε κάνετε ένα, είτε όλα, είτε κανένα από αυτά τα πράγματα, το πιο σημαντικό είναι να εκτιμάτε τις οικογενειακές εμπειρίες, αυτές που το μικρό σας θα «κουβαλάει» μαζί του καθώς ξεκινά την περιπέτεια του σχολείου.

Βγάλτε μια φωτογραφία – ξεκινήστε μια παράδοση

Βγάλτε το παιδί μια φωτογραφία κάθε πρώτη μέρα στο σχολείο μέχρι την αποφοίτηση. Είναι μια υπέροχη, απλή μικρή παράδοση – κάτι για να ανυπομονείτε κάθε χρόνο. Σε μερικά χρόνια θα έχετε μια οπτική αναπαράσταση του πώς μεγάλωσε.

Κάντε ένα οικογενειακό pajama party

Βγάλτε τους υπνόσακους, δείτε την αγαπημένη σας ταινία με ποπ κορν και άλλα σνακ, παίξτε, διασκεδάστε και ξενυχτίστε τώρα που έχετε την ευκαιρία. Αυτό είναι ένα πολύ καλό πρώτο βήμα για τα μελλοντικά sleepover με φίλους.

Πηγαίνετε για back-to-school ψώνια

Αυτή είναι μια από τις πιο γλυκόπικρες δραστηριότητες της παιδικής ηλικίας. Είναι τόσο συναρπαστικό να παίρνεις καινούργια ρούχα ή/και σχολικά είδη, αλλά και τόσο θλιβερό γιατί σημαίνει ότι το καλοκαίρι τελειώνει.

Πιθανότατα συνηθίζετε να κάνετε τα ψώνια σας μέσω διαδικτύου, αλλά αυτή η ειδική περίσταση απαιτεί λίγο από το παλιό καλό οικογενειακό shopping therapy.

Φτιάξτε ένα κουτί αναμνήσεων ή ένα λεύκωμα

Σίγουρα το παιδί σας έχει φτιάξει κάποια ανεκτίμητα έργα τέχνης ή έχει ένα αγαπημένο μπλουζάκι που δεν του κάνει πια κ.λπ. Αντί να τα πετάξετε ή να τα αφήσετε να συσσωρευτούν και να δημιουργήσουν ακαταστασία στο σπίτι, βάλτε τα σε ένα κουτί αναμνήσεων.

Συγκεντρώστε αντικείμενα που έχουν συναισθηματική αξία για την οικογένειά σας ή φτιάξτε ένα κολάζ από τις φωτογραφίες που βγάλατε μαζί το καλοκαίρι.