Δεν είναι όλα τα παιδιά ήρεμα και ήσυχα και αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό. Για ένα παιδί… πειραχτήρι, η εξερεύνηση και ο ενθουσιασμός φαίνεται να είναι πολύ έντονα στοιχεία της καθημερινότητάς του. Όση χαρά όμως μπορεί να νιώθουν τα παιδιά, άλλο τόσο εκνευρισμό μπορεί να προκαλέσουν στους γονείς εάν η ανησυχία τους φτάνει στα άκρα.
Ποια είναι 4 παιχνίδια για να ηρεμήσουν αυτά τα γεμάτα ενέργεια παιδιά;
Διαβάστε επίσης: Παιδί: Είναι υπερκινητικό ή απλά ανήσυχο;
4 παιχνίδια που ηρεμούν τα ανήσυχα παιδιά και τους διδάσκουν τον αυτοέλεγχο
#1 Μπαλόνια
Τα μπαλόνια τραβούν πολύ την προσοχή των παιδιών λόγω των χρωμάτων και των διαφορετικών σχημάτων τους και τα παιδιά μπορούν να παίξουν με πιο ήρεμο τρόπο από ό,τι με μια μπάλα.
Μπορείτε να:
- Παίξτε με αυτά ποδόσφαιρο ή μπάσκετ.
- Μετρήστε πόση ώρα μπορεί το παιδί να κρατήσει το μπαλόνι στον αέρα.
- Κάνετε αγώνα δρόμου καβαλώντας μεγάλα μπαλόνια.
- Φυσήξετε το μπαλόνι όσο πιο ψηλά γίνεται.
#2 Άλματα
Τα παιχνίδια με άλματα είναι επίσης μια πολύ καλή ιδέα γιατί τα ανήσυχα παιδιά διοχετεύουν μεγάλο μέρος της ενέργειάς τους σε κάτι διασκεδαστικό χωρίς να ενοχλούν τους άλλους.
Μπορείτε να:
- Σχεδιάσετε γραμμές στο πάτωμα με μερικά κενά και να κάνετε έναν αγώνα άλματος μέχρι κάποιος να φτάσει πρώτος σε ένα συγκεκριμένο σημείο.
- Βάλετε μουσική και χρονόμετρο και το παιδί να αρχίσει να πηδά όσο αντέχει.
- Κάνετε έναν διαγωνισμό για να δείτε ποιος μπορεί να φτάσει τον μεγαλύτερο αριθμό αντικειμένων που κρέμονται από ψηλά.
#3 Σαπουνόφουσκες
Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα ή περισσότερα ραβδιά διαφορετικών μεγεθών. Το παιδί μπορεί να φυσά ή να σκάει τις φούσκες. Σύντομα θα δείτε πόσο πιο ήρεμο θα είναι με αυτό το παιχνίδι.
Μπορείτε επίσης να:
- Βάλετε μουσική και ενώ η μουσική παίζει, το παιδί να σκάει τις φυσαλίδες στον αέρα. Αλλά, όταν η μελωδία σταματά, θα πρέπει να μετατρέπεται σε «άγαλμα» και να αντιστέκεται στην παρόρμηση να κινηθεί μέχρι να ξαναρχίσει.
#4 Κρυφτό
Όλοι, μικροί και μεγάλοι, αγαπάμε αυτό το κλασικό παιχνίδι. Απαιτεί δε, ένα ποσοστό αυτοπειθαρχίας και αυτοέλεγχου, κάτι που αποτελεί πρόκληση, ειδικά για τα ανήσυχα παιδιά.