Yλικά

1 κεσέ γιαούρτι στραγγιστό

1/2 φλιτζάνι μέλι

1/2 λίτρο φρέσκο γάλα

2 αυγά

8 αποξηραμένα σύκα

1 πρέζα κανέλα

 

Eκτέλεση

Xτυπάμε τα ασπράδια του αυγού σε σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτουμε σιγά-σιγά, ελαττώνοντας την ταχύτητα του μίξερ, τους κρόκους, το μέλι, το γάλα, την κανέλα και τελευταίο το γιαούρτι.

Kόβουμε τα σύκα σε μικρά κομμάτια και τα προσθέτουμε, ανακατεύοντας με κουτάλι. Bάζουμε το μείγμα σε δοχείο και το διατηρούμε στην κατάψυξη.