Υλικά
Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σε βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το σκόρδο μέχρι να ροδίσει και να βγάλει τα αρώματά του, για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε το μπρόκολο και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών και αφήνουμε να μαλακώσει το μπρόκολο καλά, για περίπου 8 λεπτά. Όταν το μπρόκολο μαλακώσει και απορροφήσει τα υγρά, το σπάμε με μια ξύλινη σπάτουλα.
Ρίχνουμε μέσα τα στραγγισμένα ζυμαρικά και το βούτυρο. Ανακατεύουμε με τη σπάτουλα. Κατόπιν αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το τυρί. Ανακατεύουμε μέχρι να δέσουν τα υλικά.
Σερβίρουμε τη μακαρονάδα ζεστή.