Υλικά
160 γρ. ραντίτσιο, άισμπεργκ και ρόκα ή άλλα λαχανικά της επιλογή σας
600 γρ. μπούτι κοτόπουλο φιλέτο
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
1 αβοκάντο, καθαρισμένο και κομμένο σε φέτες
1 ντομάτα, καθαρισμένη και κομμένη σε φέτες
1/2 μπαγκέτα, κομμένη σε φέτες
Για τη βινεγκρέτ
2 κ.σ. μηλόξιδο
6 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γλ. μουστάρδα Dijon
αλάτι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ºC. Αλείφουμε το κοτόπουλο με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Τοποθετούμε σε ταψάκι και ψήνουμε για 15 λεπτά στο φούρνο.
Βγάζουμε το ταψάκι από τον φούρνο και τοποθετούμε δίπλα στο κοτόπουλο τις φέτες μπαγκέτας. Ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά περίπου, μέχρι να μαγειρευτεί καλά το κοτόπουλο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει για 5-10 λεπτά.
Παράλληλα ετοιμάζουμε τη βινεγκρέτ. Σε μπολ αναμειγνύουμε το ξίδι και το αλάτι. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε τη μουστάρδα και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή βινεγκρέτ.
Κόβουμε κάθε κομμάτι κοτόπουλου σε μπουκιές. Σερβίρουμε την σαλάτα σε πιατέλα, μαζί με το κοτόπουλο, το αβοκάντο, τη ντομάτα και τη μπαγκέτα. Περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ.