Υλικά
600 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες
πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
λίγο άνηθο, για γαρνιτούρα
Για τη μαρινάδα
1 λεμόνι, χυμός
1 κ.σ. ελαιόλαδο
¼ φλ. μέλι
2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το μέλι, τη σάλτσα σόγιας, το σκόρδο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί το μέλι.
Βάζουμε στο μπολ τις γαρίδες και ανακατεύουμε, φροντίζοντας να καλυφθούν με τη μαρινάδα.
Καλύπτουμε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και το μεταφέρουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Όσο οι γαρίδες μαρινάρονται, βυθίζουμε τα ξυλάκια για σουβλάκια σε νερό για 30 λεπτά.
Βάζουμε την τοστιέρα με αντικολλητικές πλάκες γκριλ να πάρει θερμοκρασία.
Περνάμε τις γαρίδες στα ξυλάκια για σουβλάκια, τρυπώντας μια φορά κοντά στην ουρά και άλλη μια κοντά στο κεφάλι.
Ανοίγουμε την τοστιέρα εντελώς στη θέση 3, ώστε να χρησιμοποιήσουμε ταυτόχρονα και τις δύο πλάκες ψησίματος.
Τοποθετούμε πάνω στην τοστιέρα τις γαρίδες και τις ψήνουμε 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, γαρνίρουμε με άνηθο και σερβίρουμε.