Ρυζόγαλο

Νόστιμο και θρεπτικό
7 Σεπτεμβρίου 2023 | 08:00

Υλικά

1 και 1/2 λίτρο γάλα

150 γρ. ζάχαρη

1 φλ. τσαγιού. ρύζι Καρολίνα

1 βανίλια

Κανέλα

Εκτέλεση

Σε μικρό κατσαρολάκι σκεπάζουμε το ρύζι με κρύο νερό και το βράζουμε σε χαμηλή φωτιά ώσπου να απορροφηθεί όλο το νερό.

Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε το γάλα.

Αφού βράσει προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια.

Ανακατεύουμε για να λιώσει η ζάχαρη και στη συνέχεια ρίχνουμε το μισοβρασμένο ρύζι.

Βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία ώσπου να πήξει ελαφρώς.

Ανακατεύουμε τακτικά για να μην «πιάσει» το ρυζόγαλο και σχηματίσει κρούστα στον πάτο της κατσαρόλας.

Απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το ρυζόγαλο να κρυώσει.

Το μοιράζουμε σε μικρά μπολάκια.

Πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε.

Πρόσφατα Άρθρα
Έτσι εύκολα θα διπλασιάσεις την πρωτεΐνη στο πρωινό σου 22 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Αυγά σκραμπλ με σπανάκι και φέτα 21 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Θρεπτικό smoothie με φυσικοβούτυρο και φρούτα 20 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Πρωινό banana split 19 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Ζεστό ρόφημα κανέλας 18 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Πώς θα κάνουμε τουρσί τα λαχανικά του χειμώνα 17 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Κοχύλια γεμιστά με μανιτάρια & ανθότυρο 16 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Λιγκουίνι με πέστο ρόκας, φέτα & φρέσκια ντομάτα 15 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Λαζάνια με άρωμα σπανακόπιτας 14 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Ψητός σολομός με baby λαχανικά φρικασέ 13 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Κοτόπουλο με ρύζι & δαμάσκηνα 12 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι & πουρές σελινόριζας 11 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Πλιγούρι με λαχανικά, φρέσκα βότανα & βινεγκρέτ εσπεριδοειδών 10 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Σαλάτα με ρεβίθια, ψητά παντζάρια & ξινομυζήθρα 9 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Τσάι του βουνού με κουρκουμά 8 Νοεμβρίου 2024, 08:00
imommy.gr © 2024 - All Rights Reserved
Exit mobile version