Υλικά για 20 τυροπιτάκια

•   450 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
•   50 γραμ. κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα τριμμένα
•   1 ντομάτα στυμμένη και ψιλοκομμένη
•   1 φλυτζ. τσαγιού χλιαρό γάλα
•   1 φλυτζ. τσαγιού σπορέλαιο
•   ½  κουτ. γλυκού κοφτό ζάχαρη
•   1 κουτ. σούπας ξύδι
•   1 φακελάκι μαγιά
•   3 – 4 φυλλαράκια δυόσμο
•   ρίγανη
•   ½ κουτ. γλυκού αλάτι
•   φρεσκοτριμμένο πιπέρι
•   3 – 4 κουτ. σούπας γάλα για επάλειψη

Εκτέλεση

  • Σε μια λεκάνη, κοσκινίζουμε το αλεύρι.
  • Σε ένα μπολ, βάζουμε το χλιαρό γάλα (όχι πάνω από 35°C), τη ζάχαρη, τη μαγιά, 6 κουταλιές της σούπας αλεύρι και τα ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν και να γίνουν χυλός.
  • Το σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και το αφήνουμε 10′ να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
  • Στη λεκάνη με το αλεύρι, προσθέτουμε το σπορέλαιο, το ξύδι, το αλάτι, το τυρί, τη ρίγανη, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε το δυόσμο και τη ντομάτα, κι ανακατεύουμε να τα ενσωματώσουμε.
  • Τέλος ρίχνουμε τη μαγιά, που έχει φουσκώσει και ανακατεύουμε, μέχρι να φτιάξουμε μια ζύμη που να είναι απαλή, αφράτη και αρκετά λαδερή, (μην το φοβηθείτε).
  • Έπειτα τη μαζεύουμε σε μπάλα και τη βάζουμε στο ψυγείο, για τουλάχιστον μία ώρα, να ξεκουραστεί, να σφίξει και να φουσκώσει.
  • Στη συνέχεια, βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο, την ανακατεύουμε και την χωρίζουμε σε 20 μπαλάκια.
  • Πατάμε κάθε μπαλάκι ανάμεσα στις παλάμες μας να πλατύνει και να μακρύνει και να πάρει το σχήμα που θέλουμε.
  • Τα τοποθετούμε αραιά σε καλά λαδωμένο ταψί και με πινέλο, τα αλείφουμε με το γάλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, περίπου 15΄- 20΄ λεπτά μέχρι να ροδίσουν.