Υλικά για 2 άτομα

Για τη σάλτσα ντομάτας:

  • 200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1 χούφτα βασιλικό φρέσκο, χοντροκομμένο
  • 3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 μικρό ματσάκι ρόκα, χοντροκομμένη
  • Αλάτι και πιπέρι

Για την ομελέτα:

  • 1 φιλέτο κοτόπουλου, σε μικρές μπουκιές
  • 4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
  • 4 αυγά
  • 1 κ.σ. σχοινόπρασο ή μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα ντοματίνια με όλα τα υλικά της σάλτσας και τα αφήνουμε να μαριναριστούν μέχρι να φτιάξουμε την ομελέτα.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το κοτόπουλο με το αλάτι, το πιπέρι και το μείγμα μπαχαρικών, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ψηθεί και να ροδίσει, για περίπου 5 λεπτά.
  • Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ, μαζί με το αλατοπίπερο και το σχοινόπρασο ή το μαϊντανό.
  • Περιχύνουμε το κοτόπουλο με τα αυγά, σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε την ομελέτα να ψηθεί μέχρι να στερεοποιηθεί το αυγό.
  • Σερβίρουμε την ομελέτα με τη σάλτσα ντομάτας.

*Εναλλακτικά, τυλίγουμε την ομελέτα σε ρολό, αφού τη γεμίσουμε με τη σάλτσα από τα ντοματίνια.

*Προαιρετικά, μπορούμε να προσθέσουμε στην ομελέτα και 1/2 φλ. τριμμένο κίτρινο τυρί, όπως γραβιέρα, κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα.