Υλικά

  • 150 γρ. αμύγδαλα ωμά χοντροκομμένα
  • 50 γρ. καρύδια ωμά χοντροκομμένα
  • 50 γρ. σταφίδες κομμένες στη μέση
  • 45 γρ. βρώμη
  • 2 κ.σ. σουσάμι
  • 2 κ.σ. ηλιόσπορο
  • 2 ασπράδια μικρών αυγών σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κ.σ. μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 50 γρ. κουβερτούρα
  • ½ κ.γ. λάδι

Εκτέλεση

  • Αναμιγνύετε σε ένα μπολ τα ασπράδια, το μέλι και τη βανίλια.
  • Προσθέτετε τα αμύγδαλα, τη βρώμη, τα καρύδια, τους ηλιόσπορους, το σουσάμι, τις σταφίδες και τα ανακατεύετε καλά να υγραθεί όλο το μείγμα.
  • Καλύπτετε με αντικολλητικό χαρτί μια φόρμα 24×11 εκ., την αλείφετε με λάδι και ρίχνω το μείγμα μέσα.
  • Πιέζετε καλά πρώτα με μια σπάτουλα και έπειτα βάζετε και από πάνω αντικολλητικό χαρτί και πιέζετε καλά με τον πάτο ενός ίσιου ποτηριού (αφαιρείτε το χαρτί).
  • Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις για 20-25 λεπτά. Βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει.
  • Σε τεμαχισμένη κουβερτούρα προσθέτετε ½ κ.γ. λάδι και το βάζετε στα μικροκύματα να λιώσει η σοκολάτα.
  • Με ένα κουταλάκι του γλυκού ραντίζετε τη σοκολάτα σε γραμμές πάνω από το ψημένο μείγμα και βάζετε τη φόρμα στην κατάψυξη για 10 λεπτά, να στεγνώσει η σοκολάτα.
  • Τέλος, βγάζετε και κόβετε σε μπάρες.