25 Σεπτεμβρίου 2023 | 08:00
Υλικά
- 150 γρ. αμύγδαλα ωμά χοντροκομμένα
- 50 γρ. καρύδια ωμά χοντροκομμένα
- 50 γρ. σταφίδες κομμένες στη μέση
- 45 γρ. βρώμη
- 2 κ.σ. σουσάμι
- 2 κ.σ. ηλιόσπορο
- 2 ασπράδια μικρών αυγών σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 κ.σ. μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 50 γρ. κουβερτούρα
- ½ κ.γ. λάδι
Εκτέλεση
- Αναμιγνύετε σε ένα μπολ τα ασπράδια, το μέλι και τη βανίλια.
- Προσθέτετε τα αμύγδαλα, τη βρώμη, τα καρύδια, τους ηλιόσπορους, το σουσάμι, τις σταφίδες και τα ανακατεύετε καλά να υγραθεί όλο το μείγμα.
- Καλύπτετε με αντικολλητικό χαρτί μια φόρμα 24×11 εκ., την αλείφετε με λάδι και ρίχνω το μείγμα μέσα.
- Πιέζετε καλά πρώτα με μια σπάτουλα και έπειτα βάζετε και από πάνω αντικολλητικό χαρτί και πιέζετε καλά με τον πάτο ενός ίσιου ποτηριού (αφαιρείτε το χαρτί).
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις για 20-25 λεπτά. Βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει.
- Σε τεμαχισμένη κουβερτούρα προσθέτετε ½ κ.γ. λάδι και το βάζετε στα μικροκύματα να λιώσει η σοκολάτα.
- Με ένα κουταλάκι του γλυκού ραντίζετε τη σοκολάτα σε γραμμές πάνω από το ψημένο μείγμα και βάζετε τη φόρμα στην κατάψυξη για 10 λεπτά, να στεγνώσει η σοκολάτα.
- Τέλος, βγάζετε και κόβετε σε μπάρες.