Υλικά
- 500 γρ τορτελίνια με τυρί
- 170 γρ μπέικον σε κύβους
- 350 γρ τυρί τριμμένο
- 1 λίτρο γάλα
- 2 πιπεριές φλωρίνης κομμένες
- 500 γρ μανιτάρια λευκά κομμένα
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Τριμμένο μοσχοκάρυδο
- Νιφάδες σκόρδου
- 2 αυγά
Πώς θα τα φτιάξετε
- Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια, τις πιπεριές και το μπέικον.
- Τσιγαρίζουμε τα λαχανικά και το μπέικον και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και τις νιφάδες σκόρδου.
- Βράζουμε τα τορτελίνια όπως αναγράφεται στη συσκευασία (14′), και τα ρίχνουμε στο πυρέξ με λίγο βούτυρο.
- Από πάνω ρίχνουμε τα λαχανικά και το μπέικον και περιχύνουμε με 1 λίτρο γάλα που έχουμε ανακατέψει με 2 αυγά, 100 γρ τριμμένο τυρί και τριμμένο μοσχοκάρυδο. Από πάνω ρίχνουμε 250 γρ τριμμένο τυρί ώστε να ροδίσει.
- Ψήνουμε για 30′ στους 200′.
Καλή όρεξη!