Υλικά

  • 500 γρ τορτελίνια με τυρί
  • 170 γρ μπέικον σε κύβους
  • 350 γρ τυρί τριμμένο
  • 1 λίτρο γάλα
  • 2 πιπεριές φλωρίνης κομμένες
  • 500 γρ μανιτάρια λευκά κομμένα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • Νιφάδες σκόρδου
  • 2 αυγά

Πώς θα τα φτιάξετε

  • Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια, τις πιπεριές και το μπέικον.
  • Τσιγαρίζουμε τα λαχανικά και το μπέικον και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και τις νιφάδες σκόρδου.
  • Βράζουμε τα τορτελίνια όπως αναγράφεται στη συσκευασία (14′), και τα ρίχνουμε στο πυρέξ με λίγο βούτυρο.
  • Από πάνω ρίχνουμε τα λαχανικά και το μπέικον και περιχύνουμε με 1 λίτρο γάλα που έχουμε ανακατέψει με 2 αυγά, 100 γρ τριμμένο τυρί και τριμμένο μοσχοκάρυδο. Από πάνω ρίχνουμε 250 γρ τριμμένο τυρί ώστε να ροδίσει.
  • Ψήνουμε για 30′ στους 200′.

Καλή όρεξη!