Υλικά

  • 1 κιλό κόκκινα μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε χοντρά κυβάκια
  • 300 γρ. κρυσταλλική Ζάχαρη
  • 1 στικ κανέλας
  • 1 πρέζα γαρύφαλλο σε σκόνη
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο σε σκόνη
  • 30 γρ. χυμό Λεμόνι

 

Εκτέλεση

  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, αδειάζουμε μέσα τα μήλα, τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το μοσχοκάρυδο και το χυμό λεμονιού.
  • Αφήνουμε τη μαρμελάδα να σιγοβράσει για 30-35 λεπτά περίπου σε χαμηλή φωτιά.
  • Μόλις είναι έτοιμη, την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και στη συνέχεια την πολτοποιούμε με ένα μίξερ χειρός.
  • Αποθηκεύουμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βαζάκια διατηρώντας την εκτός ψυγείου.