Υλικά
- 1 κιλό κόκκινα μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε χοντρά κυβάκια
- 300 γρ. κρυσταλλική Ζάχαρη
- 1 στικ κανέλας
- 1 πρέζα γαρύφαλλο σε σκόνη
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο σε σκόνη
- 30 γρ. χυμό Λεμόνι
Εκτέλεση
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, αδειάζουμε μέσα τα μήλα, τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το μοσχοκάρυδο και το χυμό λεμονιού.
- Αφήνουμε τη μαρμελάδα να σιγοβράσει για 30-35 λεπτά περίπου σε χαμηλή φωτιά.
- Μόλις είναι έτοιμη, την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και στη συνέχεια την πολτοποιούμε με ένα μίξερ χειρός.
- Αποθηκεύουμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βαζάκια διατηρώντας την εκτός ψυγείου.