Υλικά για 6 άτομα
- 500 γρ. κουβερτούρα, σε μικρά κομμάτια
- 400 ml. κρέμα γάλακτος
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 4 μπανάνες, πολτοποιημένες
- 100 γρ. μπισκότα κανέλας, τριμμένα
- 1 μπανάνα σε ροδέλες, για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Σε μπεν μαρί ζεσταίνουμε την κουβερτούρα με την κρέμα γάλακτος.
- Μόλις λιώσει η σοκολάτα, αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε το βούτυρο, ομογενοποιούμε και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο να κρυώσει και να σφίξει για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε στη σοκολάτα τις πολτοποιημένες μπανάνες και ανακατεύουμε.
- Σε 6 ποτήρια ή μπολ μοιράζουμε τη μισή μους και τα τριμμένα μπισκότα.
- Τελειώνουμε με την υπόλοιπη μους, γαρνίρουμε με ροδέλες μπανάνας και σερβίρουμε.
*Tip
Δεν αφήνουμε τη μους πολλή ώρα στο ψυγείο, γιατί θα σφίξει πολύ.