Υλικά

  • 6 φύλλα κρούστας
  • 300 γρ. φρέσκο τυρί-κρέμα
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλιά της σούπας άνηθος
  • 1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
  • Λίγο πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • Ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνετε το βούτυρο σε σκεύος με κάπως ψηλά τοιχώματα και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν.
  • Προσθέτετε το τυρί-κρέμα, το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι και τον άνηθο και ανακατεύετε. Κατεβάζετε άμεσα απ’ τη φωτιά.
  • Κόβετε τα φύλλα κρούστας στη μέση (κατά μήκος). Τα αλείφετε με λάδι.
  • Βάζετε στην άκρη από μια κουταλιά της σούπας γέμιση και διπλώνετε τα φύλλα σε τρίγωνα.
  • Απλώνετε στο ταψί ή τη λαμαρίνα του φούρνου αντικολλητικό χαρτί και τοποθετείτε τα πιτάκια. Τα αλείφετε επιφανειακά με λίγο λάδι.
  • Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 25′ περίπου μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.