Υλικά
- 6 φύλλα κρούστας
- 300 γρ. φρέσκο τυρί-κρέμα
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 κουταλιά της σούπας άνηθος
- 1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
- Λίγο πιπέρι
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- Ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
Εκτέλεση
- Ζεσταίνετε το βούτυρο σε σκεύος με κάπως ψηλά τοιχώματα και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν.
- Προσθέτετε το τυρί-κρέμα, το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι και τον άνηθο και ανακατεύετε. Κατεβάζετε άμεσα απ’ τη φωτιά.
- Κόβετε τα φύλλα κρούστας στη μέση (κατά μήκος). Τα αλείφετε με λάδι.
- Βάζετε στην άκρη από μια κουταλιά της σούπας γέμιση και διπλώνετε τα φύλλα σε τρίγωνα.
- Απλώνετε στο ταψί ή τη λαμαρίνα του φούρνου αντικολλητικό χαρτί και τοποθετείτε τα πιτάκια. Τα αλείφετε επιφανειακά με λίγο λάδι.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 25′ περίπου μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.