Υλικά
- 1 πακέτο (500 γρ.) πένες
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- 2 φλιτζάνια γιαούρτι
- 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζετε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τις σουρώνετε, ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύετε.
- Με το μπλέντερ ή το γουδί πολτοποιείτε το σκόρδο με το αλάτι.
- Ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα το γιαούρτι.
- Ανακατεύετε το μείγμα του σκόρδου με το γιαούρτι και σερβίρετε πάνω από τα μακαρόνια ή ρίχνετε όλη τη σάλτσα στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια ανακατεύετε καλά, πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε.