Υλικά
- 4 μπούτια ολόκληρα κομμένα στα 2 (πόδι και μηρό)
- 250 γρ. φρέσκα μικρά μανιτάρια (baby)
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κουτί ντομοτάκια κονκασέ
- 1½ φλ. τσαγιού ζωμό κότας
- 1 κ.γ. ξερός βασιλικός
- 1/3 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 6-7 κ.σ. ελαιόλαδο
- 500 γρ. χυλοπίτες
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Σοτάρετε στη κατσαρόλα σε ζεστό ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μπούτια του κοτόπουλου για 5-6 λ και από τις δύο πλευρές και τα αλατοπιπερώνετε.
- Προσθέτετε τα μανιτάρια, ανακατεύετε και ρίχνετε το βασιλικό, τα ντοματάκια κονκασέ, το ζωμό κότας και το μαϊντανό.
- Τα αφήνετε να βράσουν με σκεπασμένη τη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 30-40 λ.
- Παράλληλα βράζετε τις χυλοπίτες σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία, τις στραγγίζετε και τις μεταφέρετε στη κατσαρόλα με το κοτόπουλο.
- Ανακατεύετε απαλά και σερβίρετε το φαγητό σας ζεστό με τυράκι και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.