Υλικά για 6 μπιφτέκια

  • 1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιο
  • 2 κρεμμύδια τριμμένα
  • 2 ντομάτες τριμμένες
  • 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
  • 2 κ. σ. ξύδι
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • Ρίγανη
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 2 λεμόνια (το χυμό)
  • Πατάτες

 

Εκτέλεση

  • Βάζετε τον κιμά σε ένα μπολ και όλα τα υλικά (εκτός από το χυμό λεμόνι), τα ανακατεύετε και αφήνετε το μείγμα για λίγο στο ψυγείο.
  • Κόβετε τις πατάτες μέσα στο ταψί και προσθέτετε αλατοπίπερο, ρίγανη, λάδι και το χυμό από τα λεμόνια. Τις ανακατεύετε.
  • Βγάζετε τον κιμά από το ψυγείο και πλάθετε τα μπιφτέκια.
  • Τα τοποθετείτε σε προθερμασμένο φούρνο στην κάτω σχάρα και ψήνετε στους 180° για περίπου 1.30 ώρα.
  • Μόλις είναι έτοιμα από την μια πλευρά, τα γυρνάτε και από την άλλη και έτοιμα!