Υλικά για 6 μπιφτέκια
- 1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιο
- 2 κρεμμύδια τριμμένα
- 2 ντομάτες τριμμένες
- 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
- 2 κ. σ. ξύδι
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- Ρίγανη
- Αλάτι, πιπέρι
- 2 λεμόνια (το χυμό)
- Πατάτες
Εκτέλεση
- Βάζετε τον κιμά σε ένα μπολ και όλα τα υλικά (εκτός από το χυμό λεμόνι), τα ανακατεύετε και αφήνετε το μείγμα για λίγο στο ψυγείο.
- Κόβετε τις πατάτες μέσα στο ταψί και προσθέτετε αλατοπίπερο, ρίγανη, λάδι και το χυμό από τα λεμόνια. Τις ανακατεύετε.
- Βγάζετε τον κιμά από το ψυγείο και πλάθετε τα μπιφτέκια.
- Τα τοποθετείτε σε προθερμασμένο φούρνο στην κάτω σχάρα και ψήνετε στους 180° για περίπου 1.30 ώρα.
- Μόλις είναι έτοιμα από την μια πλευρά, τα γυρνάτε και από την άλλη και έτοιμα!